Неділя, 19.05.2024, 08:16
Рудківська гімназія
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Це  - епіграф незвичайного уроку англійської мови у 8 класі, який провела  вчитель Ганкевич Ірина Леонідівна.

…. Звучить «Реквієм»  Моцарта. Змінюються кадри з фільму. Задушевна бесіда вчителя із гімназійною молоддю  ведеться виключно англійською. Восьмикласники спілкуються,обговорюють граматичні правила. Та головна цінність уроків талановитої вчительки у тому, що вона прагне і вміє достукатись до дитячого серця, закинути в душу дитини  бажання цінувати світ довкола.

 «Завдяки таким урокам приходить розуміння проблем сучасного світу, а особливо трагізм проблеми наркоманії» - поділилася враженнями від уроку Курило Соломія, яка, до речі, виборола  II місце в II турі Всеукраїнських олімпіад з англійської мови -  внаслідок власної  наполегливості  та  ... Читати далі »

Переглядів: 299 | Додав: Gymnazia | Дата: 25.04.2016 | Коментарі (0)

15 квітня 2016 року у Рудківській гімназії відбулося розширене засідання активу батьківського комітету з представниками влади.  Педагогічним колективом  було розроблено опитування найболючіших проблем , які  потребують негайного вирішення а також   планування роботи  на майбутнє. Першою виступила голова батьківського комітету Федькович І.Л. Вона підняла те питання, котре хвилює кожного з гімназійної родини – це брак приміщення , адже так потрібен актовий зал, приміщення класів, їдальня , спортзал….

Всі питання –проблеми, підняті батьками , на засіданні зводилися до одного –тісна «гімназійна рукавичка» (бо з кожним навчальним роком збільшується кількість гімназистів). На безліч батьківських питань відповідали , заст ... Читати далі »

Переглядів: 336 | Додав: Gymnazia | Дата: 20.04.2016 | Коментарі (0)

Час посту -  пошук Бога, примирення з ним, спілкування і пізнання Його.

Рудківські гімназисти вже традиційно  під час Великого Посту проводять Хресну дорогу.  Цьогоріч у Хресній дорозі взяли  участь о. протоігумен Пантелеймон Саламаха та о.Богдан Ванівський.

  У супроводі духовних пісень, та спеціально адаптованих читань стацій, кожен міг бодай б на хвилю задуматися над своїм життям.

Духовне єднання з Богом через молодіжну Хресну дорогу - це ще один вияв співстраждання з Ісусом  Його терпінь. Для кожного учасника Хресна дорога - це щось дуже особливе, що потребує великої жертви, адже знайти час для репетицій означає відмовитись від свого вільного часу, означає  відмовитися від своїх звичних справ, звичок, що часто  у життєвій  рутині  є найбільш важким кроком.  

... Читати далі »

Переглядів: 402 | Додав: Gymnazia | Дата: 19.04.2016 | Коментарі (0)

У рамках проекту  «Пізнай світ подорожуючи» учні Рудківської гімназії  здійснили  поїздку до Польщі. Поїздка стала наступним  кроком у розвитку багаторічної співпраці нашої гімназії з польськими друзями. Подорож була насичена  новими враженнями і незабутніми моментами. Гімназисти поселились в горах у «Будиночку Вітрів» , де мали можливість милуватися мальовничими краєвидами та дихати надзвичайно чистим повітрям.

У місті Debica учні відвідали центр відпочинку та спорту, басейн „NEMO” у Pustkowie-Osiedlu.  Плавання, джакузі,гідромасаж - позитивні емоції як дітям, так і дорослим. Надзвичайне враження справив замок Любомирських у місті Ланцут,  справжня перлина архітектури та одна з найбільших колекцій карет у Європі- каретний двір, здивував своєю ... Читати далі »

Переглядів: 417 | Додав: Gymnazia | Дата: 21.03.2016 | Коментарі (0)

Минуло 202 роки від дня народження Т.Г. Шевченка, але й сьогодні його слово живе між нами, в багатьох українських родинах можна побачити прикрашений вишитим рушником портрет Кобзаря. Він - як член сім’ї , як найдорожча людина. Тарас Григорович Шевченко – ідейний та духовний геній української нації, людина, яка самим лише своїм життям згуртувала великий народ, сотворила мову. «Шлях до Шевченка- це шлях народу» - під такою назвою учні 7 класу провели свято вшанування пам’яті Великого Кобзаря у Рудківській гімназії. Ведучі свята знайомили гостей з життям та творчістю великого митця,глядачі мали можливість побачити безліч сценок з життя Шевченка, звучали пісні на його слова…

Для усіх учнів гімназії проведено конкурс малюнків, ілюстрацій, плакатів, присвячених життю і творчості Т.Г. Шевченка. Впродовж ... Читати далі »

Переглядів: 321 | Додав: Gymnazia | Дата: 14.03.2016 | Коментарі (0)

"Я маю в серці те,що не вмирає. Тому я з вами нині. Я дочка Прометея , я квітка – Ломикамінь.  Хоч я слабка і хвора жінка, але я – Українка! Я називалась дочкою мого народу, і в цьому моя сила . Я йду до вас ! Я йду до тебе, Україно!"

25 лютого у гімназії відбулося вшанування 145-річчя з дня народження славетної поетеси, письменниці, драматурга, патріотки – Лесі Українки.

Проводився конкурс читців творів Лесі Українки. Учні 8 і 9 класів підготували літературно- музичну композицію «Хотіла б я піснею стати...». Щирі слова про непросту долю дочки Прометея перепліталися з рядками її поезій, звучали пісні на слова Лесі Українки. Дуже вдалими були інсценізації епізодів життя письменниці  і,  звіно ж , « Лісової пісні».

 Кажуть : ти не в ... Читати далі »

Переглядів: 341 | Додав: Gymnazia | Дата: 11.03.2016 | Коментарі (0)

Для нас сьогоднішній день - це свято  рідної всім нам української мови. "Багато є таємниць у світі, й одна з найбільших - це мова", - проголошують митці слова. Ми одержали у спадок багату, розвинену, мелодійну, одну з найчарініших та найдавніших у світі мову. 

  У цей день в гімназії бібліотекарем була оформлена виставка літератури «Мова – найцінніший скарб народу»  та малюнків «Наша мова калинова».

  Учнів в декламували вірші про рідну мову під час  проведеня тематичних години присвячених значенню мови в житті суспільства, статусу державної та національної мови та важкої історії, що зазнала наша мова на своєму тернистому шляху. Однак, попри всі перешкоди, для багатьох мільйонів людей вона була і є рідною, є мовою їхніх дідів, батьків і буде також мовою їхніх діт ... Читати далі »

Переглядів: 343 | Додав: Gymnazia | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (0)

13 лютого в гімназії відбувся вечір зустрічі випускників. Знаменно, що цьогоріч в гімназії зібралося уже два випуски - 2006 та 2011 років. Свято пройшло в теплому родинному колі – випускники, вчителі, одинадцятикласники – в атмосфері живого спілкування.

Було все: спогади про веселі, безтурботні гімназійні роки, слова подяки вчителям за науку, уроки життєвої мудрості, пісні, танці, конкурси. Особливо вразила присутніх пісня у виконанні Аліни Гураль під акомпанемент гітари. Зірвав шквальні оплески емоційний і запал ... Читати далі »

Переглядів: 653 | Додав: Gymnazia | Дата: 22.02.2016 | Коментарі (0)

19 лютого у Рудківській гімназії зібралися батьки, учні,вчителі та гості щоб  в скорботі схилити низько голови перед пам’яттю людей людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХІ століття, Героїв Небесної Сотні . Вони  віддали своє життя під час Революції Гідності чи Євромайдану (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Минуло два роки як душі наших Героїв НЕБЕСНОЇ СОТНІ відійшли у вічність через секундний постріл у груди, спину, голову, а разом з тим у саме серце України і кожного українця!!!!

Сум та сльози на очах у присутніх викликали музично-танцювальна композиція "Небесну сотню, Господи, прийми", пісні та розповіді про молодих полеглих героїв, а зокрема наших земляків Володимира Топія і В ... Читати далі »

Переглядів: 325 | Додав: Gymnazia | Дата: 19.02.2016 | Коментарі (0)

   Такою була тема батьківського уроку, проведеного 17 лютого у 5 класі, лікарем-терапевтом Рудківської районної лікарні Богоніс Оксаною Ярославівною, мамою п’ятикласника Ростислава.

… На класній дошці сьогодні не математичні рівняння, не речення рідною чи іноземною мовою, а кольорові ілюстрації до цікавої розповіді про найголовніше в житті – людське здоров’я. Діти разом з Оксаною Ярославівною дискутують про головне: «Як турбуватись про своє здоров’я?»

«А дуже просто, - підказує лікар. – В міру  трудіться. Рухайтесь, не паліть, не вживайте алкоголю та наркотиків, дотримуйтесь правил особистої гігієни, займайтесь .»

   Говорили і про грип, і про улюбленого дитячого лікаря, і про моржування, і про пр ... Читати далі »

Переглядів: 407 | Додав: Gymnazia | Дата: 17.02.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 34 35 »
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Погода
Новини
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024