Понеділок, 06.05.2024, 01:45
Рудківська гімназія
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Листопад » 11 » « Козацькому роду нема переводу»
20:49
« Козацькому роду нема переводу»

Микола Когут прищеплює гімназистам дух патріотизму.
Вперше у Рудківській гімназії відбулися козацькі змагання « Козацькому роду нема переводу». Його організував Микола Когут – вчитель фізкультури цього навчального закладу разом з колегою Сергієм Ковалем.
  До слова, на базі Рудківської гімназії утворено  районний центр обласного військово – патріотичний клубу « Сокіл»-«Джура». Його і очолив Микола Когут. Влітку молодіжна команда цього навчального закладу, яку він підготував, на міжрегіональному спортивно – туристичному змаганні у Сприні, напередодні відзначення тут чергової річниці УГВР, посіла перше місце.
 Тому закономірно, що й вибір стосовно районного центру випав саме на гімназію. Таке довір’я педагоги і вихованці підтвердили під час організованих козацьких розваг. За ними спостерігали заступник голови РДА Леся Ленартович, навчальник відділу освіти РДА Леонід Охріменко, інспектор Ярослав Припін, почесний презедент гімназії Леонід Завійський, міський голова Рудок Тарас Курило та інші поважні гості.
Програма змагань була надзвичайно продумана. Хоч би навіть через те, що для команд які були сформовані з учнів 8,9,10 та 11 класів, кращий місцевий кулінар готував традиційну страву – куліш. Ним потім всіх учасників частували.
На подвір’ї все було святкове, у національних барвах. Лунали пісні козацької тематики: « Гей ви, козаченьки, вітер в чистім полі, научіть минулу славу повернути»… Ставилася головна мета – патріотичні виховання молоді, прищеплення їй духу любові до рідного краю. Адже, як наголошувалося,віками лине слава про героїчну звитягу українських козаків – волелюбних, спритних і завзятих людей. На нашу землю сунули загарбники різних мастей, але вони отримували гідну відсіч.
 Після Державного гімну України розпочалися змагання. У програмі було шикування козацького рою, подолання смуги перешкод, перетягування лини, бій мішками, піднімання 8 – кілограмової гирі на час. Окремо мірялися капітани команд.
На перший погляд, види ніби традиційні для таких розваг. Але вони серед гімназистів викликали неабиякий інтерес. Напруга суперництва інколи, як кажуть, зашкалювала. Команди мали свої групи активної підтримки. Саме від них часто лунало: « Наш козак не здається, поки серце б’ється», « Наші хлопці молодці – перемога в них в руці» та інші дотепні і влучні вислови. Організатори Микола Когут та Сергій Коваль стежили за умовами змагання, особливо силових вправ. Між кожним видом змагань були музичні паузи – патріотичні пісні, тематичний танець « червона шапочка».
 У підсумку перше місце виборола команда 11 класу. Її нагородили кубком, грамотою. На другій сходинці – десятикласники, на третій – восьмикласники. Вони, як і дев’ятикласники, відзначенні грамотою та призами.
за словами заступника голови РДА Лесі Ленартович, гімназисти показали, що в їхньому навчальному закладі, де директором Галина Завійська,дбайливо прищеплюють дух козацтва, тут з молоддю працюють умілі вчителі, а Миколі Когуту та Сергію Ковалю, зокрема, вдалося досягти головного – підтвердити : козацькому роду нема переводу.
 Захід, хоч у ньому хтось посів різні сходинки, об’єднав команди гімназистів. Потім  всі залюбки стали до світлої світлини.

Переглядів: 425 | Додав: Gymnazia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Погода
Новини
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024