Неділя, 05.05.2024, 04:33
Рудківська гімназія
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 2 » Нащадки українських козаків
14:52
Нащадки українських козаків

Під таким девізом відбулися спортивні змагання в Рудківській гімназії. Ні, це не зовсім точно: відбулося свято козацької пісні,спортивної звитяги,поєднане з історичним аспектом про козацьку Січ.

Ведучі Дубовська Марія та Турків Анастасія розповіли учасникам та гостям свята про історію виникнення Запорізької Січі,відомих отаманів,звитягу запорожців , їх традиції та звичаї. Восьмикласниці ґрунтовно підготувалися до свята,тому їх виступ був справді  цікавим і змістовним.

Змагалися три гімназійні команди: «Козачата»(5кл), «Патріоти» (6кл), «Соколята» ( 7кл). Кожен клас готував візитівку -  українську народну пісню. «Ой,на горі там женці жнуть» виконали п’ятикласники. Їх хоровий спів припав до серця всім: вчителям,учням,журі. Шестикласники вболівали за свою солістку  Мар’яну Кудлу ,що заспівала  пісню «Україна» , а семикласник Андрій Демій чудово виконав пісню «Козаки». У залі цвіли вишиванки, лунала прекрасна музика, дитячий сміх.

Проте емоції зашкалювали саме під час спортивних змагань. Кожна команда обирала десять найспритніших( п’ять хлопчиків і п’ять дівчаток),котрим довелося носити ядра – м’ячі,бігати через кільце ,стрибати в мішках,перетягувати канат,бігати ланцюжком…

Підтримували бойовий дух команди уболівальники, які підготували цікаві і веселі речівки на зразок:  « Ой, смачна козацька каша! Перемога буде наша!».Не підвели і капітани команд. Дмитро Іванишин – капітан «Соколят», Віктор Гичкевич - капітан «Патріотів», Данило Кузів – капітан «Козачат» – склали іспит на знання козацької символіки та атрибутики,традицій гарту,побуту,козацьких забав. Всім командам вистачило кмітливості,витримки,енергії,щоб гідно змагатись,радіти успіхам товариша. Призи учасникам змагань передали польські друзі - вчителі та учні Дембіцького воєводства.

   Ідеєю заходу був не лише фізичний розвиток наших гімназистів , але й прагнення прилучити учнів до національних традицій, звичаїв та обрядів; загальнолюдських цінностей козацької моралі. Адже культ здорового способу життя серед козацтва сприяв народженню та вихованню здорового покоління молоді. У вірності цього твердження впевнені і організатори змагань: Когут М.І.– вчитель фізкультури та   Мазуркевич Н.І заступник директора з виховної роботи, класні керівники Проць О.М., Антонюкк І.І., Черник М.М., гімназійний парламент. Приклади козацтва здатні формувати у молодого покоління твердість, витривалість, уміння долати життєві труднощі, характер, силу волі, лицарські якості. Свято було насиченим і змістовним. Додому гімназисти йшли з м’якими іграшками,наборами канцтоварів і  грамотами за активну участь у змаганнях.

У цій  атмосфері  азарту і веселого сміху народжувались  нові  таланти, відчувався  дух  згуртованості  і дружби !

 Давайте разом пишатись тим, що ми -   нащадки українських козаків.

Нехай козацька сила і завзяття  не покидає  наших гімназистів  ! 

 Так тримати!!!

                       Курило Соломія -  президент гімназійного парламенту.

Переглядів: 806 | Додав: Gymnazia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Погода
Новини
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024