Неділя, 05.05.2024, 10:45
Рудківська гімназія
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Травень » 12 » Правове виховання в гімназії
16:15
Правове виховання в гімназії

   

Правове виховання підлітків – важлива складова навчально-виховного процесу в Рудківській гімназії. Педагоги, класні керівники під час бесід з учнями акцентують на верховенстві закону, пропонують розглянути типові ситуації, в які може потрапити підліток, а потім нарікати на незнання основ законодавства, міри відповідальності за скоєнне.

… Суд. Розглядається справа неповнолітнього, який вчинив злочин: у сусіда вкрав велосипед, намагався його продати. Вирок… Каяття… Сльози рідних… Виправна колонія…

На щастя це – лише рольова гра. Суддя – викладач юридичних дисциплін Вишнянського аграрного коледжу Ольга Михайлівна Романяк. Міліціонер, судовий виконавець, свідок – студенти, вихованці Ольги Михайлівни, які завітали на батьківський урок у Рудківську гімназію.

З якого віку настає кримінальна відповідальність? Де відбувають покарання підлітки? Як не ступити на стежку злочину, не збитися на манівці? На ці та багато інших запитань шестикласників вичерпно і доступно відповіла шановна гостя-юрист за фахом, викладач юридичних наук,методист, мама гімназисток  Ярини та Христини – Ольга Михайлівна, яка зуміла зацікавити дітвору, створити нестандартні ситуації, коли підліток щиро відповідає на поставлені запитання, сам прагне осмислити вчинки, події, проаналізувати причини та наслідки  .

Правовиховну роботу здійснює в гімназії весь педагогічний колектив, гімназійний парламент. На виховні години запрошуємой  дільничного Михайла Цикваса – нашого випускника. Грунтовні знання, здобуті в гімназії (закінчив її із золотою медаллю) та університеті внутрішніх  справ, допомагають правоохоронцю в роботі з підлітками.

До слова, із Рудківської гімназії вийшло чимало юристів: Володимир Стахура, Микола Ільків, Христина Мельничук,Катерина Фединяк. Прекрасно навчається у Франковому вузі  Юлія Ковальчук. На шляху до роботи правознавця  Марія Моспан. А інша наша випускниця Надія Мисько працює слідчим у одному з відділів Львова.

…Україні потрібні фахівці з різних галузей, всебічно обдаровані, ґрунтовно обізнані із законом. Шлях до цього вбачаємо і у батьківських уроках, і в співпраці з сусіднім Вишнянським державним аграрним коледжем. Шукаємо разом шляхи виховання сучасної людини,громадянина.

Переглядів: 595 | Додав: Gymnazia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Погода
Новини
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024