Субота, 04.05.2024, 11:41
Рудківська гімназія
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Листопад » 20 » Твори добро
15:43
Твори добро

Твори добро, бо ти - Людина!

З року в рік триває задушевна розмова гімназистів з їхніми духовними наставниками, які прагнуть виховати в дітях доброту, людяність, милосердя, адже доброта ­— це два крила, на яких тримається людство.

Десятикласники Рудківської гімназії відвідали пристарілих у будинку "Милосердя". Завітали з гарними піснями, скромними солодкими подарунками, щирістю побажанням тихої старості серед чуйних небайдужих людей.

Співали для стареньких Руслана Бобеляк, Марта Марциняк, Оля Вадюн, Настя Вавшкевич, Михайло Панчишин.

Люди, пригнічені хворобами, життєвими негараздами, самотністю,зустріли старшокласників  зі сльозами  на очах.

Цій зустрічі старшокласників з людьми похилого віку передували не менш важливі бесіди, виховні години, творчо підготовлені класним керівником М.С. Лазорко.

«Найвища наука життя - мудрість

А найвища мудрість - бути добрим» - такий був епіграф попередніх виховних годин,бесід та зустрічей з представниками різних професій, митцями, діячами мистецтв, проведеними в гімназії.

Нікого не залишии  байдужим духовні бесіди, коли у гімназію завітали бажані гості: отець Юрій Сенюта та сестра Стефанія. Старшокласники, затамувавши подих, слухали про Хресну дорогу Ісуса Христа – дорогу Доброти, Милосердя, християнської Любові.

Шлях до Господа для п. Стефанії був прямим, хоч і тернистим. Змалечку відчувала потребу в щирій молитві, спілкуванні з Господом через роздуми, прохання, прагнення творити Добро. Виросла в родині працьовитих, совісних людей – справжніх християн... Після школи, не вагаючись, пішла в монастир. У служінні Господу знайшла своє покликання. Зараз трудиться п.Стефанія у Греко-католицькому університеті у м. Львові.

З уст о. Юрія Сенюти  звучать рядки священної книги – Біблії, Духовні заповіді Матері Терези, а з уст старшокласників- прекрасні вірші українських та зарубіжних авторів. Добротою наповнюється душа,  адже  милосердя та людяність – це найбільші скарби,  котрі повинні бути в душі кожної сучасноюї людини.

…У таких зустрічах в гімназії беруть участь і вчителі, і батьки старшокласників.

«Перед розумними треба схилити голову, а перед добрим серцем стати на коліна»

(Й.Гете)

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 492 | Додав: Gymnazia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Погода
Новини
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024