Понеділок, 06.05.2024, 09:50
Рудківська гімназія
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Корисні посилання
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Вересень » 21 » Відпочинок гімназистів у Польщі
19:29
Відпочинок гімназистів у Польщі

   Цього літа  учні Рудківської гімназії  були запрошені з візитом до Республіки Польща, а саме в чудове містечко Дембіца. Їздили туди діти старших та молодших класів. Вже в котрий раз  ми переконуємося, що там живуть добрі, дуже веселі та відверті до щирого спілкування люди.

    Польща - привітна країна і з радістю зустрічає усіх туристів, а для нас – особливо добра . Бо, починаючи  з 2005 року , наша гімназія щорічно по декілька разів на рік  здійснює  туристичні і пізнавальні подорожі . Допомагають пізнавати цю дружню нам країну школи №9, №10 і гімназія наук польських.

    Цьогорічна подорож була незвичною. Чому?  Тому що наші друзі перейнялися ситуацією , котра склалася у нас на Україні. Щоб трішечки забутися і набратися нам сил і енергії ,  нас ,гімназистів, запросили у десятиденний табір відпочинку , інціаторами якого були мер і його перший заступник м. Дембіца Павел Воліцкий,  Юрек  Гонгала,  Іренуш Козак –директор відділу освіти м.Дембіци, вуйт гміни Дембіци -Станіслав Рокуш.

     Цей відпочинок нам запам’ятається надовго.  Нас ознайомили з   історією міста, військовими пам`ятками ,із старовинною  архітектурою, краєзнавчим  регіональним музеєм , і т.д. Все було надзвичайно цікавим і дивовижним . А майстер-класи від польських танцюристів будинку культури  «Емка» були приголомшливі.

    Відпочинок у таборі - це прекрасна нагода перейняти певний учнівський досвід, знання, а також- можливість познайомитись з новими закордонними друзями. Під час перебування у таборі панувала  тепла атмосфера. У вільний час ми грали у різні розвиваючі ігри. Нам проводили дуже цікаві екскурсії в інші міста і місцевості. Ми побували у невеличкому музеї динозаврів. Він  розташований просто неба. Там ми мали можливість побачити макети динозаврів часів Юрського періоду, після цього музею динозаврів ми поїхали у ще один  музей - ентомології, де дізнались про  різновиди  комах.

До карти польських міст - Варшави, Кракова, Кросно, Красніка, Ярославля, Освенціума ( і ще багато інших)   добавилося м.Жешув  Окрім екскурсій, нам ще влаштували поїздку в кінотеатр  3D. 

Одним з найяскравіших моментів подорожі був момент, коли члени нашого колективу відвідали мерію міста Дембіца, а незабутнім враженням було те, що кожен охочий міг присісти у крісло мера, і частково, хоч на кілька хвилин, відчути себе мером  цього величного міста і пофантазувати .

            Кожна зустріч закінчується прощанням. І от ми, веселі від нових вражень, сповнені емоцій, прощалися з новими друзями, з частинкою цієї  цікавої країни. Однак в наших серцях теплиться знову  надія ,що організується  нова подорож.   Ми сподіваємось, що наш маленький, дружній колектив обов'язково знайде можливість і організується до нових подорожей, до нових вражень. Спасибі нашому координатору, вчителю Когуту М.І  котрий так прикладає багато зусиль і часу, щоб було наше життя різноманітнім. А ще ми вдячні Генеральному консулу у м.Львові Ярославу Дрозду, котрий сприяє нам у коротший час відкрити шенгенські візи.

… Окремим спогадом буде день 24 серпня ! Бо це  це найбільше державне для нас  свято. І уряд м.Дембіца дав нам сцену, багаточисельну аудиторію, котра захоплювалася нашою українською піснею , танцем, мелодійним словом.  А  ми в свою чергу хотіли продемонструвати  свою відданість і любов до  рідної  неньки України. В цей день ми були одягнуті у найкращі свої вишиванки , в руках у нас  майоріли маленькі  прапорці , та найбільшою окрасою був державний прапор, який ми привезли із гімназії і подарували на пам'ять нашим друзям . Спасибі їм  за віру, сльози, підтримку  і впевненість у мирі в рідній нашій Україні.  Адже це в даний час для нас – НАЙГОЛОВНІШЕ.

 

 

Переглядів: 529 | Додав: Gymnazia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Погода
Новини
Архів записів
Copyright MyCorp © 2024